Waarom Schets-en-Klets én Dutch Designers At Work?

In deze blog schrijf ik regelmatig over onderwerpen die ik belangrijk vind. Dit keer over het ontstaan van Schets-en-Klets.

Schets-en-Klets is onderdeel van Dutch Designers At Work en opgericht in 2024. Waarom een aparte naam voor iets wat toch gewoon onderdeel kan zijn van je aanbod?

Interieurontwerper Arnhem

DDAW is opgericht om mijn werk als interieurontwerper in Arnhem voort te zetten na de beslissing om Ontwerpstudio VanderValk te beëindigen en een nieuwe onderneming te starten. Het doel was helder: een vernieuwende aanpak introduceren die beter aansloot bij de veranderende trends in de markt. De juiste interieurprofessionals betrekken bij het project met behoud van 1 aanspreekpunt. Dit zorgt voor meer duidelijkheid, hogere doorloopsnelheid, lagere kosten en minder stress. Resultaat: Een mooier eindresultaat in een proces waarbij iedereen doet waar hij of zij goed in is.  Hoe klein of groot een project ook is. 

1 + 1 = 3

Dat betekent in de praktijk dat bij het binnenkomen van de aanvraag wordt gekeken wie vanuit het vaste netwerk van geselecteerde interieurprofessionals het beste past bij dit specifieke project. Dus niet 1 standaard aanpak leggen over iedere klant. Het doel van deze opzet is om met de juiste mensen, met de juiste hoeveelheid middelen, een hogere efficiency te behalen.

 Meer bereiken in kortere tijd. 1 + 1 = 3.

Trend

Naast deze trend zag ik nog een andere. In een tijd waarin klanten behoefte hebben aan snelle, doelgerichte adviezen zonder in te leveren op kwaliteit, ontstond Schets-en-Klets. Een trend die je breder ziet in de maatschappij. Een efficiënte inzet van middelen. Niet omdat het geld er niet is, maar vanwege een bewustere keuze hoe om te gaan met deze middelen. Een filosofie die ik begrijp en zelf ook vaak toepas. Het zorgt voor een meer stapsgewijze aanpak van projecten. Om dit verschil met de traditionele aanpak duidelijker in de markt te zetten heb ik Schets-en-Klets bedacht. Een heldere naam voor een helder concept. Dit concept biedt in slechts 3.5 uur hoogwaardig interieuradvies, gericht op concrete oplossingen voor specifieke vraagstukken.

Wat werkt wel, en wat niet…

Voor sommigen is het dé manier om antwoord te krijgen op de vraag ‘hoe nu verder?’, voor anderen de perfecte manier om op een kosten efficiënte wijze kennis te maken met de wereld van interieurarchitectuur. Hoe werkt het, en vooral, wat levert interieuradvies mij op? Het resultaat na 3.5 uur:  Antwoorden op specifieke interieur vragen waar je als klant wat aan hebt. Door mijn jarenlange ervaring weet ik wat werkt en wat niet, die ervaring haal je voor 3.5 uur in huis en zorgt in 100% van de gevallen voor een positieve ervaring, duidelijke adviezen, en een plan van aanpak ongeacht welke interieurvraag het is.

Door deze manier van werken is mijn werkgebied en doelgroep enorm vergroot. Mijn werk als interieurarchitect in Arnhem is uitgebreid. Nu kan ik moeiteloos Schets-en-Klets projecten uitvoeren in bijna heel Nederland. Plaatsen als Amersfoort, Utrecht en Amsterdam vallen nu onder mijn dagelijks werkgebied. Dit hoop ik uit te breiden naar het westen en het oosten. De behoefte aan dit type advies is er overduidelijk.

Inmiddels heb ik nóg een trend gespot met betrekking tot interieuradvies. De plannen om hierop in te spelen zijn in een vergevorderd stadium en worden binnenkort bekend gemaakt.

So, stay tuned!