over mij

Even voorstellen

Ik ben Sicco van der Valk, het gezicht achter Schets-en-Klets! Ik woon én werk in Ede, een gezellige, centraal gelegen plek, die perfect is om mijn klanten door heel Nederland te ontmoeten.

Ik heb een passie voor het ontdekken van nieuwe plekken en culturen. Het mooiste aan mijn werk als interieurontwerper is dat ik de verhalen achter de voordeuren mag leren kennen, en dat ik iets kan bijdragen aan het geluk van mensen in de vorm van een passend en fijn thuisgevoel.

Mijn carrière begon in de wereld van woningstoffering, en nu, met meer dan 25 jaar ervaring, ben ik nog steeds enthousiast over prachtige stoffen en materialen. Na een mooie carrière in de retail werd het tijd om zelfstandig te gaan werken. Het ontwerpen, inrichten, verbouwen en verlichten van huizen en bedrijfspanden is voor mij meer dan werk; het is een creatieve uitlaatklep waar ik mijn hart en ziel in stop.

Wat mij onderscheidt? Naast mijn ruime ervaring en creativiteit, denk ik dat het mijn scherpe geest en empathisch vermogen zijn. Ik begrijp mijn klanten, doorzie hun stijl en behoeften, en geef advies dat niet alleen functioneel is, maar ook echt bij hen past. Geen gedoe, maar wel hoogwaardig en persoonlijk interieuradvies.

Onderscheid

Waarom Schets-en-Klets?

over mij

Waar ik mij onderscheid van veel collega’s, is mijn vermogen om effectieve communicatie, uitgebreide vakkennis en een ruime dosis creativiteit te combineren. Ik zet deze vaardigheden in bij het creëren van een ontwerp, waarin de eigenheid van de gebruiker duidelijk naar voren komt. Daarnaast vraagt een advies in 3.5 uur tijd, veel van je als ontwerper. Ik zie het als een uitdaging om in 3.5 uur tijd een kwalitatief hoogwaardig en zo compleet mogelijk advies uit te brengen.